Oktatási rendszerünk

Egyesületünk a Nyári Olimpiai Játékok egyedüli íjász számának, a reflex íjas pályaíjászatnak oktatásával foglalkozik. Szerintünk - bár lehet, hogy egy kicsit elfogultak vagyunk - ez az íjász szakág, ez a fegyvernem, az íjász sportok „királynője”.

                                     

Egy ilyen sportreflex íj pontos használatának elsajátítása, az íj működésének ismerete, az íjászhoz történő hangolása egy érdekes, szinte életre szóló tanulást, egy nagyon kalandos utat kínál az érdeklődőknek.

Egyesületünkbe látogató, sportolni vágyó érdeklődőket öt részből álló, egymásra épülő oktatással képezzük egy önálló gondolkodású, szép mozgású íjásztanulóvá.

 „amikor egy lövő mozgás elkezd szép lenni, akkor kezd az íjász hatékonnyá válni”.

                                    

Egyes tanfolyamok tíz hétig tartanak, a végén vizsgával zárulnak. Egy héten négyszer kétórás edzést tartunk. A téli szezonban a magas terembérleti díjak miatt ez most heti három alkalom. (Bízunk benne, hogy a teremedzések számát is vissza tudjuk állítani a négy alkalomra!) Ideális esetben 400 óra alatt elsajátítható a reflexíj magabiztos használata. A tanulás idejére, különböző szintjeire felszerelést biztosítunk, a későbbiekben pedig segítünk a saját íj részeinek összeállításában, megvásárlásában.

                                   

Fiatalabb íjásztanulóink életkoruknak megfelelő szintű képzést és könnyített vizsgafeladatot kapnak. Az oktatásunk egyes szintjeinek anyagáról, ebben a menüben a tanfolyamok részeiben lehet további információt találni. Ezekben a leírásokban csak a sportszakmai anyagról olvashatnak, nem térünk ki az oktatás más területeire, mint például a koordinációs, kondicionáló és mentális képzés részleteire, ami szerves részét képezi az anyagnak.

Kedves érdeklődő!

Látogassa meg edzésünket, és mi segítünk megismerni az íjász sport világát!

Keressük együtt a harmonikus mozgás élvezetét!