Edzőtábor 2023

                                 

Véget ért a Mártélyi edzőtábor!

Röviden: Aki részt vett rajta és ma nem kell dolgoznia, nyilván most is alszik, aki pedig ébren van ő pedig már a következő tábort várja!

A kilenc napos tábor végén ismét közösen értékeltük az előző napok munkáját, és természetesen ötleteltünk is a jövőre nézve. Van még sok megoldandó program és feladat, de ez nagyon jó, mert ez visz előre!

                               

A 9 nap rövidítése szóba se jöhet, inkább felmerült egy második edzőtábor igénye. A táborozók szinte mind a haladó íjásztanulókból álltak, ezért egy kicsit más jellegű edzésmunkát tudtunk végezni a napi két igen fárasztó edzésen. Örömteli dolog volt számunkra, hogy az idén először a vajdaságból is érkeztek íjásztanulók! Egy néhány gondolat a tábori munkáról. A mozgás részleteinek pontosítása és a sok gyakorlás mellett, az íjak és vesszők beállítása és hangolása is előtérbe került. Itt már az íjásztanulók nagy önállóságot tanúsítottak. Az előző években már megismert elmehangolási technikákra, az idén már nagy hangsúlyt fektettünk. Ezeknek a módszereknek a napi rendszeres gyakorlása mellett, a fiataloknak már a gyakorlatban kellett alkalmazniuk gondolataik kontrollját. A csapongó gondolatokat a gondolat tudatosság, a racionális gondolkodás és a pozitív gondolkodás használatával a hatékony munka segítésére tudták fordítani. Ennek hatására a csoport elindult a sportolóvá válás útján. Nagy változást értünk el gondolkodásukban, az összpontosítás fenntartásában és az öntudatos gyakorlás terén. Sikerült sok régi közös képet és filmet is megnézni a kezdetekről, és volt lehetőség betekinteni a nemzetközi pályaíjász versenysportba is. Filmeken elemeztük a nagyokat és egymást, volt alkalom megismerni néhány magasabb szintű edzésmódszert, mérést, beállítást. A tábor elengedhetetlen részét képező erőnléti edzésekre is nagy hangsúlyt fektettünk. A kiemelt cél az általános erőnlét és a mag izomrendszer megerősítése volt. Tartottunk egy pihenőnapot is, amikor tudatosan „íjászat mentesen”, közösen sütöttünk-főztünk és játszottunk. Napi rendszeres program volt még a strandolás, úszás és megtartottuk a hagyományos kb 8km-es kenutúránkat is. A fárasztó napok után jól esett a társasjáték és beszélgetés.

És ami még valóban nagy öröm volt számunkra, hogy sok régi barát látogatott meg minket. Boldogan fogadtuk a Zentai, Szabadkai, Temerini barátokat és a sok régi táborozót, akik sajnos most csak rövid időre voltak velünk. Jó volt ismét veletek!

                                 

                                 

Köszönöm minden sportoló kitartását! Nagy élmény volt veletek dolgozni, remélem jövőre is ilyen lelkesen haladunk tovább!

Nagyon köszönjük a szülők segítségét! Mártélyra történő költözés lebonyolítását, a finom süteményeket, gyümölcsöket, zöldségeket, egyéb közös élelmiszereket. Nem volt hiány semmiből, csak így lehet a munkára koncentrálni.

Köszönöm Juhász Gábor és Hajdú István fáradhatatlan munkáját, hogy ismét sikerült egy jó hangulatú és színvonalas tábort közösen végig csinálnunk! A sok év együtt, úgy érzem egy hatékony csapatmunkává fejlődött.

Mindenkinek további jó nyarat és jó pihenést kívánok!

Banda Tibor  

Érvényes: 

2023. július 31. - 2025. július 31.