Pályaíjász Országos Bajnokság 2019, Tápiószentmárton

                                                                                                   

Szombaton ismét szépen szerepeltek pályaíjászaink! Az időjárásról annyit, hogy nem csalódtunk! Kegyes volt, mert a fekete felhőkből mindössze öt csepp eső esett. A szél viszont délutánra már nagyon nagy volt.

Banda Árpád a felnőtt mezőnyt a megszokott módon vezette a 657 körös alappontszámával. A kiesős küzdelmekben 6-0, 6-0, 7-3-as meccsekkel az aranydöntőbe lőtte magát. A felnőtt olimpiai döntő külön pályán, kamerák és folyamatos közvetítés mellett zajlott, mint a nagy nemzetközi versenyeken! Árpi ellenfele Balogh Mátyás a Malév versenyzője. A hatalmas szélben zajló versenyen Matyi 0-4-re ellépett. Árpi tartása későn állt össze. 2-4, 3-5 és 5-5. Szétlövésben mind ketten nagyon szép egyforma 10-est lőttek. A szétlövés ismétlésénél (!) Árpi vesszője fél centire a tízes fölött csapódott be, Matyi az utolsó másodpercekben elengedett lövése pontosabb volt, meg lett a 10-es. Árpi ezüstérmet kapott.

Faragó Szuhai Krisztián a rangsorolóban a 15 helyen végzett. Első kiesős meccsét (az OB győztes) Balogh Matyival lőtte, akitől 0-6-ra kikapott, így a kilencedik helyen végzett.

A kadet korcsoportot Olasz Dániel Péter és a még serdülőkorú Tar Ferenc Milán képviselte. Dani a rangsorolón 624 körrel vezette a mezőny, Feri 598-al (egyéni csúcs!) a második helyen állt. Ez után mind két fiatal íjász nagyon szoros és izgalmas kiesős fordulókat játszott, nem kis szívdobogást szerezve a szurkolóknak. Az elődöntőben Feri szétlövéssel kapott ki, így a bronz ágra került. Dani folyamatosan küzdött a természet erőivel! A nagy szélben nem voltak tiszták az érzések, e miatt nem tudott ZONA-ba kerülni, így hullámzó teljesítményt lőve versenyzett, de a rutin azért az aranyágba segítette. Mikor nagyon kellett mindig tudott „varázsolni”, mert ő a Dani. Az aranyéremért folyó verseny is túl izgalmasra sikerült. 5-5-ös döntetlen után szétlövés lett a vége amit zseniálisan megoldott és 60 méteren országos bajnoki címet szerzett! Feri a harmadik helyért szintén nagyot meccselt. Végig kiegyensúlyozottan, a megbeszéltek szerint versenyzett, nagyon jól kontrolálta érzelmi állapotát. Megérdemelten szerezte meg kadetek közt az első országos bajnoki bronzérmét. Lesz ennek még folytatása!

Gratulálunk a nagyon szép eredményekhez!  

Érvényes: 

2019. szeptember 29. - 2020. szeptember 29.