Közép Európa Kupa (CEC) -1, SRB

Nyolc ország sportolói vettek részt a szerbiai Temerin melleti településen, Szőregen.  Itt rendezték meg a  Közép Európai Kupa (CEC) első fordulóját. Egyesületünkből Banda Árpád felnőtt és Olasz Dániel Péter kadett korcsoportos olimpiai reflexes íjász vett részt a versenyen.

A korai kelés aranyat ugyan nem ért, de a határon 10 perc alatt átjutottunk. Az idő és a házigazdák kedvessége minden várakozást felülmúlt! Mi esőre készültünk és hidegre, de napsütéses kék ég fogadott bennünket, csak késő délutánra felhősödött be. A reggeli órákban még nem volt szél, de később már a rendezők sátra is a szó szoros értelmében az egekbe emelkedett és a fém lábai a pálya közepén landoltak. A mappák és a papírok 20-30 m-es magasságig repültek fel.

Dani a rangsorolóban 618 körrel a harmadik helyen végzett, meglőve élete első "A" válogatott minősítését, Árpi 637 körrel a másodikként, ő is "A" szintet teljesítve végzett. A finom ebéd után kezdődtek a kiesős meccsek. Dani az elsőt, nagy csatában 4-6-ra elvesztette, így az ötödik helyen végzett. Árpi első meccsét  6-0-ra, másodikat 6-2-re, harmadikat 7-3-ra nyerte. Az aranydöntőben sajnos nem jöttek a tízesek, a szerb ellenfelének meg annál jobban, így 1-7-re kikapott, ezzel  ezüst érmet szerzett. A szép egyedi érem mellé ajándékok is jártak, gratulálunk az íjászainknak, nagyot küzdöttek.

Az eredményhirdetés utáni vacsorán, hatalmas mennyiségű sülteket kaptunk amelyet még le kellett győzni, de mindenki dobogós helyen végzett! Több aranyérem is született! 

Színvonalas szervezés volt, pontos precíz munka, gondos odafigyelés az apró részletekre is.

Köszönjük Temerin városának és Szőregnek!

Sajnos országunkba történő belépésre 3,5 órát kellett várnunk, amely eléggé megviselt bennünket, hogy Danit idézzem - "Én még ilyet nem éltem át, de nem is akarok soha többet!" 

Érvényes: 

2019. május 05. - 2019. december 31.