Boszniai teremverseny

Banja Luka-ról röviden:

Árpi a felnőtt mezőnybe nevezett, mert itt volt esélye a pénzdíjazásból valamit is kapni.

Rangsoroló megkezdése után Árpi néhány ponttal vezette a mezőnyt. A 4-5-ik sorozatában kattintó alatt el lőtt vessző ami a szemafor mellé csapódott (0 pont) és az utána következő érthetetlen 6-os lövésével kb 13 pont előnyt adott a mezőnynek! Ez után szépen, kiegyensúlyozottan, lassan folyamatosan feljövőben lőtte a köröket. Az utolsó körben még a második helyen levő ( 2 ponttal Árpi előtt) horvát fiú képes volt hibázni és Árpi egyenlített. A 4X3 vesszős szétlövésben Árpi könyörtelen volt és a max 120 pontból 117-111-re lelőtte, így a rangsorolóban 2 helyen végzett. Ez ugyan FITA versenynek lett mondva, de semmi nem hasonlított hozzá, legfőképp a szabályok nem. Erről majd szóban.

Nagyon érdekes és izgalmas kiesős csaták következtek. Árpinak itt ismét ugyanazzal a fiúval kellett egy 4x3-as nem szettrendszerben, hanem pontra vívott csatát lejátszania. Itt is megnyugtatóan győzőtt Árpi (116p) Ez után lőtt az aranyért. Első kör +2 pont Árpinak, második kör időből kifutva fordított az ellenfél -1 pont. (Ez viszont nagyon érdekes volt. Mivel minden másképpen volt mint egy szabályos versenyen itt is adódtak félreértések. Ugyanis nem volt az idő kijelezve sehol. Kérdésünkre előtte azt mondták, no time. Mi meg szó szerint elhittük! Se zászló, se jelzés semmi. De valaki valamit biztosan mért, mert egyszer csak beszoltak Árpinak, hogy van 15 másodperce.) Ebből eredt az, hogy hibázott egy nyolcast és ami addig jól működött mert sikerült elkapni az áramlatot, most megszünt és nehézkessé vált. Bár ellenfele is gyengén teljesített mégis 111-109-re verte Árpit. Ha tudja az időt és látja a 15 másodpercet, nyugodtan meglövi a közepet, mert tudja mennyi idő kell hozzá. Amikor a megbeszéltek ellenére beszoltak, nem volt lehetőség öszpontosítottan maradni. Én reklamáltam Árpi meg lőtt tovább.  

Utána megbeszéltük a dolgokat a rendezőkkel. Árpi így a második helyen végzett és megkapta a 100 E-s jutalmat.

Amiért kimentünk és amit terveztünk megcsináltuk. Több alkalommal a kellemes zónába jutott és ottléte alkalmával szépen teljesített  

 

Érvényes: 

2012. november 19. - 2012. december 31.