„Vajdaság várai” nemzetközi verseny

A Vajdasági Íjász Szövetség szombaton rendezte a szerbiai Újvidéken „Vajdaság Várai” junior nemzetközi versenyét. Egyesületünkből Gábor Dávid Alex nevezett, kadet korcsoportban 60 méteres távon. A helyszín, Európa legnagyobb vára, a Péterváradi vár volt.

Célunk a mozgás pontosítása, a támasztókéz stabilizálása és a nyugodt lelkiállapot megtartása volt versenykörülmények közt. A SZISE íjásza folyamatosan kapta az utasításokat, álandó volt a mozgás ellenőrzés, korrekció, ennek ellenére nyugodt lelkiállapotban teljesítette feladatát. A változtatások ellenére Alex stabil teljesítmény nyújtva - elég sok pontot benne hagyva a versenyben - aranyérmet szerzett.

A versenyről néhány gondolat. Kicsit „koránkelős” volt az indulás a nagyobb határátkelési idő miatt, de mindenképpen megérte! A vajdasági barátaink örömmel fogadtak bennünket. A verseny előtt nagyon finom frissen sült finom sütemények vártak, a különböző töltött kiflik, kis burekok, stb. A verseny rendezők a nagy meleg miatt folyamatosan figyeltek a sportolók folyadékbevitelére is! Verseny után finom ebéd, majd közösen kirándultunk a várba, ami nagyon szép kilátást nyújtott a Dunára és a városra. Meglátogattuk a múzeumot és meghallgattuk az idegenvezető érdekes előadását. Bejártuk a földalatti folyósórendszer egy részét, megcsodálhattuk a 4 méter átmérőjű, 60 méter mélységű belső kutat, amit sok szinten érintenek a kazamatarendszer közlekedő folyosói.

A várban tett séta után még egy kis finomság falatozása és az eredményhirdetés következett. Alex a sok élmény mellé az oklevélen és az aranyérmen kívül hasznos ajándékot is kapott (vesszőkihúzót, nyílvesszőket és vesszőtartót).  A legtöbb pontot lövő fiatal különdíja egy Wins középrész és hozzá reflexkarok! 

Egy sikeres, élményekkel teli napot zártunk! Nagy köszönet a szervezőknek, akik minden igényt kielégítő versenyt rendeztek a fiataloknak! Köszönet a vendéglátóinknak, az ARCUS Íjászegyesületnek!

 

Érvényes: 

2024. augusztus 25. - 2026. augusztus 25.